18:23

Csináld magad masni


Sziasztok!
Egy kis kihagyással ugyan, de ismét jelentkezem. Tudjátok hogy megy ez suliidőben, tanulás, és még egy kis kikapcsolódásra is jusson időd... Nameg nem árt az embernek egy kis fellélegzés, szünet, ihletszerzés. Meg is lett ennek a gyümölcse, azt hiszem, ugyanis tegnap délután kreáltam egy masnit, amit lépésről lépésre lefotóztam. Egy youtubeos vidóról néztem, és meglett a megálmodott masni, amit egyébként már a kettővel ezelőtti bejegyzés végén is láthattatok. Ennek köszönhetően egyébként még jobban kedvem lett a collarnecklacehez is, bár idő és azért energiabefektetés is kell.
Nos, íme az elkészítési folyamat:

Először is vegyünk egy tetszőleges mintájú textilanyag (az egyém speciel egy már fel nem használt lepedőből származik) téglalapot, vízszintesen a kívánt masni kétszeresét, függőlegesen pedig körülbelül a másfélszeresét. Olyan egy centis behajtást végezzünk vízszintesen mindkét oldalon, hogy így annyi maradjon, amilyen méretűre szeretnénk a masnit. 

Ezután mindkét oldalon hajtsuk be az anyag feléig, de úgy, hogy fedjék egymást a szárnyak. Ezután néhány öltéssel rögzítsük őket egymáshoz, és nem árt, ha vastag/erős cérnával dolgozunk, mert az enyém például elszakadt a következő lépésnél...

...Ami pedig nem volt más, mint ha az öltéssel az anyag végére értünk, meghúzni a cérnát, hogy az anyag összehúzódjon. A cérna nálam úgy szakadt el, hogy még maradt valamennyi, azt pedig szépen körbetekertem erősen és sokszor, szerencsére így maradt, amíg előkészítettem a következő lépés eszközeit.

Egy vékonyka anyagot vágjunk le, amit még be tudunk hajtani az immár ismerős módon, ez lesz a masnink közepe, ráhajtjuk a két szárny találkozására.

A hátuljánál kell végződnie a csík végének, hiszen lesz felesleg, de először szorosan össze kell fogni, és pár öltéssel összevarrni, minél többször és viszonylag a tövénél, hogy tartós legyen, ne szakadjon el, ne adódjanak később ebből problémák, stb... A már említett felesleget levágva megkapjuk ezzel az egészen egyszerű módszerrel kreált csodát :)


Én valószínűleg hajba szeretném hordani, bár a sima fehérrel gonjaim vannak, annyira nem nyerte el a tetszésemet :D Inkább majd egy másik színt vagy mintát választva fogom hordani szerintem.
A hátulsó felébe tehát egészen egyszerűen beletűzőm a hullámcsatot, és voilá, nem is látszik, és máris mehet a hajba!

A masni mérete tehát körülbelül egy hajcsattnyi lett, segítségül: így az elején megközelítőleg ennek a kétszeresét kell venni. Egyébként lehet a végébe biztostűt szúrni, és remek kitőzőként funkcionál. Jó buli, szóval szerencsés próbálkozást! ;D
Hogyha így könnyebb, nézzétek innen, az eredeti ötletszüleményt:

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts