2014. január 3., péntek

CHOCOLATE MUFFIN

Bizonyára emlékeztek egy korábbi bejegyzésemre, ahol pudingos csokipiskóta sütésére került a sor. Ezennel ugyanazt a receptet alkalmaztam muffin elkészítésére is annyi eltérssel, hogy a tésztába a könnyedségért egy kis tojásfehérjét kevertem, ami még a madártej felhőcskéiből maradt felhasználatlanul. A muffinok tetejére színes tortadarát szórtam. Szilveszterre készült a süti, és hamar el is fogyott.

Hozzávalók: -  1 tojás
                     - 25 dkg cukor
                     - 5 dkg vaj
                     - 1/4 liter tej
                     - 4 dkg kakaópor
                     - 25 dkg liszt
                     - 1 csomag sütőpor
                     - 1 tábla csoki (ízlés szerint)
                    (+ tojásfehérje)

Elkészítés: A tojást a vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tej megadott mennyiségének felét, a cukrot és kakaót.  Ha ezek együttese pár perc keverés után összeállt, beleöntjük a lisztet és a sütőport, a maradék tejjel pedig hígítjuk. Ízlés szerint a kakaómennyiséget lehet többszörözni, de nem tartom érdemesnek, mert a massza kikeverésének befejezéséül belekerül a tábla csoki egészen picire felkockázva. 25 percig sütjük, és fontos, hogy csak ezután kerüljön rá a tortadara, különben a süteménybe olvad.

(Recept a Horváth Ilona szakácskönyv alapján - kakaós lepény)




Üdv,
Adél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése