23:15

RAFAELLO CAKE

Legutóbbi sikersütim a Rafaello szelet névre hallgató édesség. Aki kóstolta, annak maximálisan elnyerte a tetszését, mert egyben vannak az ízek, illenek egymáshoz. Az egyik osztálytársam adta a receptet, úgyhogy külön köszönet jár neki. Személyes tapasztalatom, hogy nem nehéz elkészíteni, minden utasítás egyértelműen teljesíthető, úgyhogy szinte kötelezőnek érzem megosztani. Az emberek általában desszertként fogyasztják a sütiket, de szerintem nincs annál jobb érzés, amikor éhségtől kopogó szemmel hazaérek, és még van a tegnapi sütiből hidegen a hűtőben. Nekem így esik a legjobban. Egy kókuszos piskótából, és egy vaníliás krémrétegből áll, ami kókuszreszelékkel van megszórva. Blogolás közben is összefut a nyál a számban...

Piskóta: - 6 db tojásfehérje
              - 20 dkg cukor
              - 10 dkg liszt
              - 10 dkg kókuszreszelék
              - 1/2 csomag sütőpor

Krém: - 6 db tojássárgája
           - 1 csomag vaníliapuding
           - 3,5 dl tej
           - 20 dkg porcukor
           - 20 dkg vaj

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd ehhez hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ha a kész masszába a kókuszreszeléket is hozzáadtuk és elkevertük, a piskóta mehet egy középméretű tepsibe. Kb. 200 °C-on sütjük félóráig, de legcélszerűbb tűpróbával ellenőrizni a tészta készenlétét.
Következő lépésként a krém kerülhet elkészítésre. Az első három komponenst, azaz a tojássárgáját, a vaníliapudingot és a tejet összefőzzük, amíg pudingállagot nem kapunk. Fontos, hogyha levettük a tűzhelyről, kevergessük, hogy ne bőrösödjön be a felszíne - vagy ha ez a rész nem szimpatikus, legyen kéznél egy botmixer a későbbiekben. Ugyanis ha a félkész krém kihűlt, a vajat és a porcukrot is hozzákeverhetjük. Legegyszerűbb ezt botmixer kíséretében végrehajtani, ugyanis az az esetleges pudingcsomókat is orvosolja.
Az elkészült krémet egyenletesen a megsült tésztára adagoljuk, majd tetszés szerinti kókuszreszelék mennyiséggel megszórjuk a vaníliás felső réteget. Ez elhanyagolható lépésnek tűnik, de véleményem szerint elengedhetetlen! Olyan, mintha megkoronáznánk a művet.


(A képek saját készítésűek)

Jó étvágyat,
Adél

You Might Also Like

2 megjegyzés

Popular Posts