20:23

OREO-CHOCOLATE CAKE

Mi sem termel több boldogsághormont, mint a csoki? Mondhatnánk ezt a kreálmányomat egy hármas csokifogatnak, ugyanis a piskóta, krém, és az oreo mind tartalmaznak kakaót, csokoládét. Úgy érzem, ez kell is, remek figyelemelterelő a sütögetés iskolának idején a közelgő nehézségekről, kihívásokról, fakultációhegyekről.
A receptet alább olvashatjátok.

Piskóta
Hozzávalók: - 12 csapott evőkanálnyi finomliszt
                     - 10 evőkanálnyi cukor
                     - 6 evőkanálnyi cukrozatlan kakaópor
                     - 3 db tojás
                     - 9 evőkanálnyi napraforgóolaj
                     - 9 evőkanálnyi tej
                     - fél csomag sütőpor

Elkészítés: a hozzávalók összekeverése után egy kisebb tepsibe töltjük a viszonylag híg masszát, és sütjük 200-250 °C-on kb. negyedóráig.

Krém
Hozzávalók: - kb. fél bögrényi cukrozatlan kakaópor
                     - kb. negyed bögrényi (meleg) víz/tej
                     - 2 evőkanálnyi cukor (a mennyiség ízlésenként változtatható)

Elkészítés: egy bögrébe öntjük a kakaóport, majd rá a vizet/tejet és a cukrot, összekeverjük, sűrű, ámde kenhető masszát kell kapnunk.
Én speciel vizet használtam a masszánál, tejjel még nem próbáltam, csupán elképzelés a használatának hatékonysága. A masszát ajánlom először csak a piskóta egy kis részére rákenni, esetleg kisebb dózisban elkészíteni, kikísérletezgetni, hogy vízzel vagy tejjel ízlik-e jobban a célközönségnek.
A kakaókrém elkészítése után rákenhetjük a piskótára, és szeletelhetjük, majd dekorálhatjuk. Én fehércsokis Oreo kekszet törtem össze, és nagyon finom ízkombinációt hozott létre, nyamm.Jó étvágyat!
Adél

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts