21:17

The brownie

Van ez a süti, ami egyszerűen mennyei. Tökéletes tortaalap, de önmagában is egy csoda. Ehetjük lekvárral, plusz csokiszósszal, porcukorral megszórva, csokidarabokkal megspékelve. Fontos kiemelni, hogy tojás nélküli. Nálam ez azért jelentős, mert nem szeretek a tojással bánni, még ha nagyjából minden más tésztás édességbe szükséges. Körülbelül 5 perc, míg összeütöm ezt a sütit, sütőtől függően negyedóra-félóra, míg megsül. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire könnyed, omlós a tészta, főleg, ha az előírtnál több tejjel keverjük fel. Az alábbi receptadag kis tepsire vonatkozik.

Hozzávalók: - 12 evőkanál liszt
                     - 6 evőkanál cukor
                     - 2 evőkanál vaníliás cukor
                     - 4,5 evőkanál kakaópor
                     - 18 evőkanál tej
                     - 6 evőkanál étolaj
                     - 1 csomag sütőpor

Elkészítés: az összes hozzávalót egészen egyszerűen összekeverjük robotgéppel, majd kizsírozott tepsibe öntjük a tésztát. Sütőtől függően sütjük 15-30 percig - valójában amíg nem jön az illata - 250 °C-on, készenlétét tűpróbával ellenőrizzük.




(A képek saját készítésűek)


Üdv,
Adél

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts