19:53

French toast roll

Általában az ételeket - elsősorban sütiket -, amiket készítek, internetes platformokon látom. Mikor már olyan mértékű ihlet kap el, hogy szinte érzem az ízét a számban, akkor veselkedek neki az elkészítésnek.
A mostani is ilyen volt, mégpedig nem más nevet visel, mint french toast tekercs. Ez egy hihetetlenül könnyen elkészíthető, elsősorban reggelire fogyasztandó édesség. Azért tűzöm ezt ki, mert bizony ahogy én elkészítettem, úgy nem lett szegényes energiatartalmú, sőt! Én sosem hittem a különféle diétákban, amik nem engedik enni az embert. Enni kell, amit megkívánsz, és ha adalékanyagok nélkül, te, a saját konyhádban állsz neki, látod az összes alapanyagot felsorakozni a pulton, baj nem lehet. Sosem tudtam megállni, hogy ne azt egyek, ami jólesik, hála égnek általában erre volt is módom. Mióta ínyencebb lettem az évek során, még annyira sem. Nem azt mondom, hogy mekis hamburgert kell zabálni tonnaszámra, hanem pont, hogy a házi készítésű ételeket részesítem előnyben, természetesen a mérték megtartásával - ez nálam azt jelenti, hogy tele pocak után már nem kínzom magam, hogy "na ez a két falat még menjen le".
Visszakanyarodva a french toast tekercshez; ez egy olyan édesség, amely tulajdonképpen kilapított kenyér megtöltve nutellával és eperkockákkal. Ezután vajon megsütjük forgatva, és isteni végeredményt kaphatunk. A második képen láthatjátok "pucéran", közvetlenül sütés után. Ezt némi porcukorral megszórva és csokiszósszal leöntve szeretem, eszem... Haha!


Hozzávalók:
3 szelet kenyér
nutella ízlés szerint
5 maroknyi eper
1 evőkanálnyi vaj
1 tojás
Elkészítés: leszögezném, hogy úgy olvastam, el lehet készíteni toast kenyérből is, azonban én hagyományos fehér kenyeret használtam. Egy főre minimum 2 tekercset, avagy 2 szelet kenyeret kalkulálnék, így a mennyiséget ennek tudatában módosíthatjátok, én a receptben egy darab éhes reggelizni vágyó személy adagját adtam meg a hozzávalóknál.
A kenyeret felszeleteljük, majd levágjuk a héját. Sodrófával vagy tenyérrel kilapítjuk. Ezután nutellával megkenjük. Egészen pici darabokra felkockázott epret szórunk a tetejére, majd összetekerjük a "kenyérlepényt". A kis tekercseket jól állítsuk össze, nehogy szétjöjjenek, kitekeredjenek. Verjük fel a tojást, mintha rántottához készülődnénk, és mártsuk bele, mintha bundás kenyeret sütnénk. Már serpenyőben lévő sercegő vajra tegyük, és ha egyik oldala megsült, következhet a következő és a következő is... Ha élei keletkeznek, a serpenyő falának nyomva fakanállal könnyedén azon részei is kisüthetők.

Jó étvágyat kívánok,
Adél

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts